Blog


Elaboració Cervesa casolana (Resum)

11-01-2017

Elaboració de cervesa casolana

Aquest manual explica quatre pinzellades del procés d'elaboració de cervesa. Tot i que existeixen diferents opcions per a algú que es vulgui iniciar a l'elaboració de cervesa casolana aquest article es centra en l'elaboració a partir de grà maltat (sovint anomenada, tot gra). Per aprofundir més podeu consular la documentació o bé participar en el fòrum.

 

Ingredients:
• aigua
• malta
• llúpol
• llevat
• pot incloure també altres matèries primeres naturals
  per aromatitzar (sucres, espècies, fruites, etc.)

...

Llúpol

11-11-2016

Informació extreta de "http://webs.xadica.cat/cervesaencatala" Crèdits per la gran feina de documentació i presentació!

Introducció:
Els llúpols són la contrapart especiada i amarga a l’aroma del malt. Són cabdals per a la cervesa. Abans de l’acceptació i la generalització de l'ús del llúpol, hom utilitzava diverses herbes, assaonaments i espècies per  compensar la dolçor del malt. Els llúpols també fan alg...


Malta

02-11-2016

Igual que la farina és la base del pa, la malta és la base de la cervesa. La civada és el cereal que millor hi va per elaborar cervesa i aquest ha sigut el seu destí.  El blat, sègol i la avena s'han destinar més a la panadera, encara que també s'han utilitzat per a elaborar cervesa, però en menor quantitat i sempre sense maltejat. 

També s'elabora cervesa amb quantitats més o menys grans de blat de moro i arròs, però aquests cereals mai han donat un resultat suficientment bo per als verdaders bevedors-savis de cervesa. S'utilitzen en alguns casos per obtenir una cervesa més pàl·li...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Cookies.

Acceptar